Thuis ontspannen


Helaas is SpaPuur voorlopig nog gesloten. Wij geven jou graag tips om toch te kunnen ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt gezichtsmasker of haarmasker. Ontspannen maar!

Gezichtsmasker maken

Er bestaan veel soorten gezichtsmaskertjes. Het ene masker is geschikt voor een droge huid en het andere masker juist weer voor een vette huid. Wist je dat je ook heel goed zelf een masker kunt maken?

 • Een honing-yoghurtmasker heeft een reinigende werking en helpt bij het tegengaan van puistjes en mee-eters. Meng 1 theelepel honing met 1 theelepel yoghurt en voeg daar wat druppels limoensap aan toe. Breng het masker aan op je gezicht en laat het 10 minuten inwerken. Spoel het masker af met koud water.
 • Een appelmasker is een reinigend en verzachtend masker. Rasp een appel en meng dit met 5 eetlepels honing. Breng het aan op je gezicht en spoel het na 10 minuten af met koud water.
 • Een aardbeienmasker reinigt een vette huid (en ruikt héérlijk). Meng 5 aardbeien met 1 eetlepel yoghurt en een eetlepel honing. Prak het mengsel fijn en breng het masker aan op je gezicht. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het af met lauw water.

Haarmasker maken

Heb je de smaak te pakken met het zelf maken van maskertjes? Er zijn ook veel mogelijkheden om zelf een masker te maken voor je haar:

 • Een bananenmasker is geschikt voor breekbaar haar. Prak 1 banaan en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing. Breng het masker aan, laat het 30 minuten intrekken en spoel het uit.
 • Een aardbeienmasker helpt het tegengaan van vet haar. Prak 6 aardbeien met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kokosolie. Breng het aan op je haar en laat dit 15 minuten intrekken.
 • Een avocado-honingmasker is een voedend en verzorgend masker. Prak 1 rijpe avocado en voeg deze samen met 1 eetlepel honing en 2 eetlepels kokosolie. Breng het aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken.

Heeft je haar een echte boost nodig? Wikkel dan een handdoek om je haren tijdens het intrekken van het masker. Was het masker altijd goed uit om vet haar te voorkomen.

Mis jij de kick van ijskoud water na een bezoek aan de sauna? Wij vertellen jou hoe je het effect van een dompelbad of stortemmer thuis kunt nabootsen. Ervaar jij of je huisgenoot knelpunten in je lichaam? Wij vertellen jou de basistechnieken van een klassieke massage. 

Afkoelen

De temperaturen worden weer hoger en het is heerlijk om buiten te zitten, maar ook afkoelen blijft belangrijk. Mis jij het dompelbad of de stortemmer bij SpaPuur? Deze kan je thuis nabootsen! Wij hebben een stappenplan voor binnen én voor buiten.

Buitendouche maken met een gieter
Zorg voor een schone gieter met een broes op de tuit (een soort douchekop). Hierdoor wordt het water beter verdeeld. Hang de gieter schuin naar beneden aan een boom of afdak. Zorg dat je het stevig monteert want er komt een flink gewicht aan water in de gieter. Pak de tuinslang en duw deze in de gieter. Je kan ook een gat maken voor de tuinslang in de onderkant van de gieter als je hem schuin genoeg hebt hangen. Doe te tuinslag aan en jouw buitendouche is klaar voor gebruik!

Dompelbad/stortemmer effect binnen
Ga onder de douche staan en zet de temperatuur steeds wat hoger. Zodra het water echt warm is draai je de warme kraan uit en draai je de koude kraan aan. Je lichaamstemperatuur daalt snel waardoor je bloedsomloop wordt bevorderd. Spoel jezelf daarna af met lauw water en geniet van de boost die je lichaam net heeft gekregen.

Masseer elkaar

In deze onzekere tijden hebben veel mensen last van stress. Dat kan zorgen voor knelpunten in de rug, nek of schouders. Steek wat geurkaarsen aan, dim het licht, zet een rustig muziekje op en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat masseren niet te koud is. Een klassieke massage bestaat uit 3 technieken:

 • Strijkende beweging: verplaats je handen over de huid met een constante druk richting het hart. Dit kan matig of stevig zijn. Bij de teruggaande beweging zet je geen druk.
 • Kneden van spieren: door het kneden van de spieren wordt de spier soepeler omdat je verklevingen losmaakt. Ook het afvoeren van afvalstoffen uit weefsels wordt bij deze techniek gestimuleerd.
 • Ritmische slagen: maak een serie snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, een gesloten vuist of de zijkant van de hand. Je voelt zelf wat je het fijnste vindt.

Probeer uit welke combinatie van technieken jij het fijnste vindt en oefen op elkaar. Gebruik massage olie zodat de massagegrepen niet te stroef gaan of gebruik dit in combinatie met scrub voor een extra beleving van de massage. Wist je dat de producten die de beauty specialisten van SpaPuur gebruiken online te koop zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes;
 • Kom alles te weten over wellness & sauna;
 • Je kan je ieder moment weer uitschrijven.

TREATMENTS®

Haal de geuren van SpaPuur in huis met de producten van TREATMENTS®! De productlijnen Uyuni, Shinshiro, Mahayana en Ceylon worden ook in ons resort gebruikt. Zo krijg je toch nog een beetje dat gevoel van een dagje wellness. Denk aan scrub, massage olie en bodycream.

Bestellen

Wellness Giftcard

Ken jij iemand die ontzettend hard moet werken in deze onrustige tijden? Iemand die wel een dagje wellness verdiend als deze periode weer voorbij is? Verras diegene met een Wellness Giftcard zodat hij of zij tegen die tijd kan genieten van een dagje pure ontspanning.

Bestellen