Thuis ontspannen


Helaas is SpaPuur voorlopig nog gesloten. Wij geven jou graag tips om toch te kunnen ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakt gezichtsmasker of haarmasker. Ontspannen maar!

Wellness Bingo

Het laatste bezoek aan de horeca of de sportclub is al weer een tijdje geleden. Gelukkig zijn er nog wel heel veel dingen die je wel kan doen. Omdat het ontzettend belangrijk is om genoeg te ontspannen hebben wij een Wellness Bingokaart gemaakt. Succes en veel plezier!

Wellness Bingo downloaden

Wellness Ganzenbord

Momenteel brengen we veel tijd thuis door. Tijd voor spelletjes! Daarom hebben wij het klassieke Ganzenbord omgetoverd in een Wellness Ganzenbord! Omdat we helaas niet kunnen genieten van een dagje wellness, is het nu wel mogelijk om een beetje wellness in huis te halen. Veel plezier!

Wellness Ganzenbord spelen

TREATMENTS®

Haal de geuren van SpaPuur in huis met de producten van TREATMENTS®! De productlijnen Uyuni, Shinshiro, Mahayana en Ceylon worden ook in ons resort gebruikt. Zo krijg je toch nog een beetje dat gevoel van een dagje wellness. Denk aan scrub, massage olie en bodycream.

Bestellen

Wellness Giftcard

Ken jij iemand die ontzettend hard moet werken in deze onrustige tijden? Iemand die wel een dagje wellness verdiend als deze periode weer voorbij is? Verras diegene met een Wellness Giftcard zodat hij of zij tegen die tijd kan genieten van een dagje pure ontspanning.

Bestellen

Wellness tips voor thuis

Gezichtsmasker maken

Er bestaan veel soorten gezichtsmaskertjes. Het ene masker is geschikt voor een droge huid en het andere masker juist weer voor een vette huid. Wist je dat je ook heel goed zelf een masker kunt maken?

 • Een honing-yoghurtmasker heeft een reinigende werking en helpt bij het tegengaan van puistjes en mee-eters. Meng 1 theelepel honing met 1 theelepel yoghurt en voeg daar wat druppels limoensap aan toe. Breng het masker aan op je gezicht en laat het 10 minuten inwerken. Spoel het masker af met koud water.
 • Een appelmasker is een reinigend en verzachtend masker. Rasp een appel en meng dit met 5 eetlepels honing. Breng het aan op je gezicht en spoel het na 10 minuten af met koud water.
 • Een aardbeienmasker reinigt een vette huid (en ruikt héérlijk). Meng 5 aardbeien met 1 eetlepel yoghurt en een eetlepel honing. Prak het mengsel fijn en breng het masker aan op je gezicht. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het af met lauw water.

Haarmasker maken

Heb je de smaak te pakken met het zelf maken van maskertjes? Er zijn ook veel mogelijkheden om zelf een masker te maken voor je haar:

 • Een bananenmasker is geschikt voor breekbaar haar. Prak 1 banaan en meng dit met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel honing. Breng het masker aan, laat het 30 minuten intrekken en spoel het uit.
 • Een aardbeienmasker helpt het tegengaan van vet haar. Prak 6 aardbeien met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kokosolie. Breng het aan op je haar en laat dit 15 minuten intrekken.
 • Een avocado-honingmasker is een voedend en verzorgend masker. Prak 1 rijpe avocado en voeg deze samen met 1 eetlepel honing en 2 eetlepels kokosolie. Breng het aan op je haar en laat het 15 minuten intrekken.

Heeft je haar een echte boost nodig? Wikkel dan een handdoek om je haren tijdens het intrekken van het masker. Was het masker altijd goed uit om vet haar te voorkomen.

Effect van geur

Geuren prikkelen de zintuigen en kunnen zorgen voor een ontspanningsmoment. Denk bijvoorbeeld aan versgebakken brood of een bepaalde parfum waar je herinneringen bij hebt. Het is bewezen dat sommige geuren een kalmerend effect hebben.

Lavendel is daar één van en wordt daarom vaak gebruikt in sauna’s. Door de rustgevende werking is lavendel ook een ideale geur om in de slaapkamer te gebruiken om zo de nachtrust te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld lavendel wanneer je het beddengoed wast en geniet van een goede nachtrust.

De geur van munt geeft je juist een opgewekt gevoel. Een kopje muntthee is dus perfect tegen je middagdip. Het frisse kruid kan daarnaast helpen tegen hoofdpijn en misselijkheid.

Rozengeur helpt om je te laten ontspannen. De warme geur van rozen zorgt voor geestelijke rust. Net als bij de geur van lavendel kan rozengeur je nachtrust bevorderen.

De geur van vanille is warm en zoet. Het helpt bij het creëren van een warm gevoel. Er zijn veel producten zoals geurstokjes en geurkaarsen met de geur van vanille. 

Masseer elkaar

In deze onzekere tijden hebben veel mensen last van stress. Dat kan zorgen voor knelpunten in de rug, nek of schouders. Steek wat geurkaarsen aan, dim het licht, zet een rustig muziekje op en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat masseren niet te koud is. Een klassieke massage bestaat uit 3 technieken:

 • Strijkende beweging: verplaats je handen over de huid met een constante druk richting het hart. Dit kan matig of stevig zijn. Bij de teruggaande beweging zet je geen druk.
 • Kneden van spieren: door het kneden van de spieren wordt de spier soepeler omdat je verklevingen losmaakt. Ook het afvoeren van afvalstoffen uit weefsels wordt bij deze techniek gestimuleerd.
 • Ritmische slagen: maak een serie snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, een gesloten vuist of de zijkant van de hand. Je voelt zelf wat je het fijnste vindt.

Probeer uit welke combinatie van technieken jij het fijnste vindt en oefen op elkaar. Gebruik massage olie zodat de massagegrepen niet te stroef gaan of gebruik dit in combinatie met scrub voor een extra beleving van de massage. Wist je dat de producten die de beauty specialisten van SpaPuur gebruiken online te koop zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Ontvang updates rondom de coronamaatregelen;
 • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes;
 • Kom alles te weten over wellness & sauna;
 • Je kan je ieder moment weer uitschrijven.